Baka baka liten kaka.

När jag var liten bakade jag frallor och wienerbröd på löpande band. Det var då jag kom på att jag ville bli bagare. Jag sökte in på livsmedelsteknisk linje med inriktning bageri/konditori. Jag kom in, och kom på att det var nog inget för mig . Gå upp mitt i natten och baka jag som var en av alla de morgontrötta människor på denna jord. Det blev restaurang inriktning istället. Men jag har fortsatt att baka. Ibland blir det riktigt lyckat och ibland undrar man vad som hände där inne i ugnen. Och så där snyggt som det är på bild har det nog aldrig lyckats bli men gott iallafall . Jag gillar inte bara att baka utan även att äta bakverken. Att fika med nybakat i en grönskande trädgård är nog det bästa. Minns när jag förr körde Österlen runt med farmor på jakt efter de bästa kakställerna och där finns en del vill jag lova. Det skulle alltid börjas med vetebröd, mjuk kaka , småkakor och därefter en tårtbit. Ordningen var viktig. Jag hoppas på att dessa tider med massor av småkakor kommer tillbaka. Jag själv är lite trött på allt stort och kladdigt och godisaktigt i kakväg. Jag vill ha tillbaka de små gulliga personliga fiken. Heja vetelängden och sju sorters kakor. Det är det ni kommer att få på min bakgård. Om ni har lust för en fika.




Här finns bullar och småkakor
Rosendals trädgårdscafe på Djurgården i Stockholm.
Lisas Café på Söder.
Café Annorlunda på Österlen
Flickorna Lundgren på Skäret Kullabygden.